Duratin ensimmäinen EPD-ympäristöseloste on valmis
Takaisin artikkeleihin

Duratin ensimmäinen EPD-ympäristöseloste on valmis

Durat on saanut sertifioiduksi ensimmäisen EPD-ympäristöselosteensa. EPD (Environmental Product Declaration) on vapaaehtoinen ja standardoitu tapa esittää luotettavasti olennaiset ja varmennetut tiedot rakennusmateriaalien ympäristövaikutuksista.

Rakennushankkeiden yhteydessä tarkastellaan ympäristövaikutuksia yhä enemmän elinkaariajattelun kautta. Laskenta tehdään elinkaarianalyysin mukaisesti (LCA) tuotteen koko elinkaaren ajalta. Tuotteen ympäristövaikutukset on siis koottu ja laskettu raaka-ainehankinnasta loppusijoitukseen saakka.

”Meidän kaltaiselle tuotevalmistajille ympäristöselosteiden laatiminen on mittava investointi niin taloudellisesti kuin ajankäytönkin kannalta. Meille on kuitenkin tärkeää, että toimintamme on mahdollisimman läpinäkyvää ja EPD on keino parantaa luotettavuutta”, toimitusjohtaja Heikki Karppinen kertoo.

”Selosteiden sisältämä tietomäärä on vaikuttava ja arvojen laskemiseksi saimme erikseen koulutusta. Prosessi oli yllättävänkin pitkä ja vaativa. Duratin EPD on toteutettu yhteistyössä One Click LCA:n kanssa”, Karppinen jatkaa.

Ympäristöselvitystä varten tehtyjen laskelmien mukaan Duratin hiilijalanjälki on 3,35 kgCO2e.

 

TUTUSTU DURATIN EPD-YMPÄRISTÖSELOSTEESEEN